Vælg en side

Opbevaing af madvarer

Friske og ferske madvarer er grunden til al god madlavning, og det er jo ved specielle lejligheder i weekenden eller på ferie i båden, at vi mest nyder livet. Indkøbsmulighederne kan være fjerne, og hvem vil handle hver eneste dag på sin ferie. Det er rart at kunne opbevare maden og evt. mælk i flere dage. For at kunne opbevare mad i længere tid kræves de rette temperaturer, og de varierer efter de forskellige madvarer.

Holdbarhed ved forskellige temperaturer

Nedenstående tider kan anvendes som en tommelfingerregel for opbevaring af fødevarer så som kød, fisk og mejeriprodukter. Forsøg at find forskellige temperaturområder i din køleboks. Kulden synker til bunds, samtidig er det oftest koldest ind mod kølelegemet (fordamper eller kølemagasinet) og i bunden af boksen. Opbevar f.eks. kød og fisk nærmest kølemagasinet og grøntsager fjernest og varmest. Det er også vigtigt at varerne transporteres koldt og hurtigt fra butik/hjem til køleboks/-skab.

Dybfrost
Til langtidsopbevaring er dybfrost nødvendigt. Jo lavere temperatur des længere kan varerne holde sig. En rigtig dybfryser skal holde en temperatur på min -20° og have en ordentlig indfrysningskapacitet, men til kortere opbevaring om bord er -12°C godt nok.

Isolering
Des bedre isoleret din køleboks er des lavere temperatur og des mindre strømforbrug. Der findes ingen kompromisser. En grundregel er ca. 1 mm god isolerng pr. liter volumen. Det er vigtigst i bunden af boksen, så læg gerne dobbelt lag her, hvis du selv bygger boksen. Store dybe bokse, lavet til at blive fyldt med is, kan med fordel efterisoleres i bunden, hvor den dybe del kan være svær at udnytte. Anvend isoleringsmateriale af god kvalitet så som skum eller plader med lukkede celler.

Har du egne tips eller idéer – kontakt os gerne eller send en mail.

KJØLLER

Hørskætten 6C
2630 Tåstrup

+45 35 82 95 00

Fra og med
mandag den 22. juni
er der åbent
mandag til torsdag 10 -16.30,
fredag, lørdag, søndag &
helligdage lukket