Vælg en side

Vandvarmere

Vandvarmere er energirigtige varmere, da forvarmning af kabine og motor normalt kræver mindre energi (brændstof og strøm), end der går til en koldstart. Koldstart og opvarmning af en motor ved tomgang over 1 min. er meget slidende og energikrævende, og tomgang er i øvrigt forbudt i de fleste byer.

Vandvarmernes små dimensioner gør installation mulig i næsten alle biler. Varmeren tilsluttes den slange, der går fra motoren til vognens varmeapparat, kaldet SERIEMONTERING.

Foruden som parkeringsvarmer kan en serieforbundet varmer benyttes som hjælpevarme under kørsel, hvilket kan have betydning ved by- eller køkørsel, specielt med nyere TDI/GDI motorer o.lign., og har uret ikke været tilsluttet, tændes varmeren blot lidt før start. Herved undgås koldstart, og med både varmer og motor kørende er vognen varm på et øjeblik. Fjernbetjening eller GSM telestart kan tilsluttes.

Brændstoffet til varmeren skal ALTID tages FØR brændstofpumpen til bilens motor. Det er ALTID bedst at gå direkte i tanken, hvorfor separat tanktilslutning er standard med en Kjøller varmer. T-stykker må aldrig benyttes i moderne biler grundet tryk i tanken/brændstofssystemet.

Vandvarmere kan, sammen med motoren eventuelt, tilsluttes ekstra varmeapparat. Se under varevognsvarmere.

TIDSURE – “DIGI-TIMER”
Starturene er programmerbare digitalure. Har kvik-start og – stop funktion, samt tre programmerbare starttider, og 7 dages forvalg.

FJERNBETJENING ELLER TELEFONSTART
Varmerne kan leveres med 2 fjernbetjeninger. Rækkevidden er ca. 800 til 1000 m over åbent land. “Lommesenderen” har både start og stop. Den ene har ur og begge svar fra bil.

GSM Telefonstarterenstarter varmeren ved en telefonopringning (over GSM systemet). Der skal benyttes et Sim-kort. Taletidskort kan også benyttes.

HUSK VENLIGST!
Varmeren placeres bedst i motorrummet under motorblokken/varmeapparatets vandsystem. Vandpumpen placeres under varmeren, på vandets tilgang til varmeren (mellem motor og varmer). Husk udluftning på højeste sted i systemet efter montering.

Vi er gerne til tjeneste med vejledning ved specialmonteringer, med tekniske specifikationer, håndbøger, specielle monteringssatse eller lignende.

 

GRUNDREGLER ved brug / montering af bilvarmere

VARMLUFTVARMERE

Varmluftvarmernes anvendelsesområde er hovedsagelig, hvor vandvarmere ikke kan anvendes. Eksempelvis luftkølede biler, i traktorer, vejmaskiner m.m. samt til opvarmning af varekasser, lastvogne og anhængeres ladrum, opvarmning af rullende værksteder, specialtransportvogne m.m.

KJØLLER

Hørskætten 6C
2630 Tåstrup

+45 35 82 95 00

Fra og med
mandag den 22. juni
er der åbent
mandag til torsdag 10 -16.30,
fredag, lørdag, søndag &
helligdage lukket