Vælg en side

INFO til forhandlere

SC kontra S varmere.

Eberspächers 4 kW og 5 kW benzin & diesel leveres som standard med indbygget vand,- og dieselpumpe under det sorte topdæksen kaldetSC typen. Fordelen er lettere montering da pumperne ikke skal tilsluttes/placeres separat. Benzinpumpen dog altid separat, da benzinen vil blive for varm (forgasser) hvis pumpen er monteret på/i varmeren. Ulempen er, at den sorte topkappe fylder ovenpå den egentlige varmer. Derfor laves varmerne også uden top kaldet S-typen, (nu også den lille 4 kW.)
S varmerne er samme varmer, hvor vandpumpe og brændstofpumpe altid skal monteres separat. Fordelen er, at varmeren fylder mindre i biler hvor pladsen er meget trang. Ulempen er den separate tilslutning af pumper = længere monteringstid og flere samlinger. Konklusion: Benyt SC varmeren hvis det er muligt og kun S varmeren hvor SC varmeren ikke kan finde plads. Prisen på SC og S varmerne er den samme.

4 kW varmer kontra 5 kW varmer.
4 kW varmeren er væsentlig billigere end 5 kW varmeren og benyttes derfor ofte hvor billigste pris gælder.
De tekniske specifikationer stammer ofte fra midt Europa (Tyskland) hvor klimaet er mildere end her. Vejledningerne går ensidigt på motorstørrelse eksempelvis 4 kW til motorer op til 1,8 l . Vi anbefaler at dette sættes ned i DK til max.1,6 l motorer grundet klimaet. Karossens størrelse betyder meget. En bil med stor kabine (type varevogn) med lille 1,3 l motor får problemer med en 4 kW varmer, omvendt kan en 2 personers sportsvogn med 2,5 l motor godt klare sig med 4 kW.

Tanktilslutning= ALTID i tank, aldrig T-stykker da nye bilers brændstofsystem kan/vil vacuumtømme sugeslangen til varmerens brændstofpumpe. Vi har 5 typer tankrør (+ div. specielle løsninger,- spørg).

A Standardrør: Eberspächers lille metalrør er til montering i tankdæksel. Ulempen er, at når dækslets pakning kommer ud i luften udvider pakningen sig meget, så den er svær/umulig at genmontere hvorfor bilfabrikanterne altid kræver ny pakning. Et lille tip: Læg den afmonterede pakning ca. 1 time på radiatoren,- så får den ofte sin normale facon igen og kan genbruges. Tankdækslet er ofte svært tilgængeligt. Besværet med tankdækslet har ført til andre løsninger.

B Injektions nippel (rør). Messing nippel der anvendes i plasttanke med god godstykkelse. Der laves et gevind
(M10x1,5) i tanken og niplen skrues i med egnet lim. Tidligere blev benyttet et 6/4 mm messing rør der førtes ind i tanken gennem niplen, men i de nyere tyndere tanke kan dette skabe tæthedsproblemer specielt hvis røret bores ind i siden af tanken (vægt af rør). I dag benyttes sugeslangen (af plast) i niplen, som stadig kan anvendes i toppen på “tykke” tanke. Da tankene bliver tyndere i godset er det bedst at få en kontra skive/plade på niplen inde i tanken. Kontra er et krav fra eksempelvis Audi grundet holdbarhed ved ulykker.

C EINON rør med kontra i tank. Dette “nye” finske tankrør er det letteste at montere. Der bores et 13 mm hul i tankens top eller side. Hele røret og kontra metalstykket samt 2 bløde fjederskiver føres ind i tanken gennem hullet og trækkes ud igen ved hjælp af den bløde ståltråd der er fæstet i enden af røret. Herved kommer kontrastykket (og skiver) på plads inde i tanken. Røret gøres fast til tanken ved hjælp af en gummipakning og en møtræk m/O-ring. Meget velegnet på de nye “tynde” plasttanke og kan også anvendes på tynde metaltanke. Fordele: Let / enkel og meget sikker montering.

D Expanderende tankrør til ståltanke.
Der bores et 20 mm hul i tanken. Røret er forsynet med en expanderende teflon pakning ( 20 mm ). På rørets gevind er der 2 flader, hvor der kan holdes igen medens møtrækken spændes, så teflonen expanderer. Røret benyttes mest i både, på lastbiler o.l., men er også velegnet i større varevogne, 4 hjuls trækkere o.l. med ståltank. Fordele: Meget sikker tanktilslutning (ADR godkendt) i ståltankes top eller side. Ulempe: Krævet et specielt bor (konisk trappebor) .Uegnet i plasttanke, da plasten er for blød.. Spåner i tanken undgås ved at komme lidt olie på borestedet til opsamling af spåner.

E “Eber”røret. Det gamle kendte, med stor møtræk, plade og stor pakning. Egnet til montering i top af stål / plasttanke. Skal kantes ned i tanken gennem et 22 mm hul. Godt hvis der er plads nok på toppen af tanken. Ikke til sidemontering.

Varmerne leveres altid med A = det lille standard rør. Vore varmerkit leveres med valgfri rør B-C-D-E uden merpris.
C = Einon røret er i dag det mest benyttede, da det er let og sikkert at montere så der spares arbejdstid.

Monteringsbeslag.
Varmerne leveres altid med standard varmer beslaget/holderen og nogle rf. Hulbånd. Det er ofte nødvendigt med en ekstra konsol / holder til standardbeslaget. Et kraftigt ”hulbånd” er meget velegnet hertil, da det let kan tilpasses, bøjes, vinkles og afkortes. Vi har lavet et i rustfri stål, som vi kan medleverer varmerne.

Vandslanger.
De fleste europæiske biler anvender i dag 18/19 mm slanger hvorfor varmerne også har 18/19 mm tilslutninger og formslanger. Vi leverer nu kun nipler til 18/19 mm med, men 16-19, 18-20 eller og 18-22 mm nipler medleveres efter ønske/behov (bil).

Monteringsanvisninger.
Vi og I har adgang til fabrikkernes info EPRO, vi også til de sidste opgraderinger. Disse meget udførlige (20-30 sider) vejledninger anbefaler ofte brug af specielle (dyre) vogn bestemte kit, som sjældent er nødvendige når i får kit fra os. Opgiv vogn og type og vi kompleterer med evte. nipler o.l.

KJØLLER

Hørskætten 6C
2630 Tåstrup

+45 35 82 95 00

Fra og med
mandag den 22. juni
er der åbent
mandag til torsdag 10 -16.30,
fredag, lørdag, søndag &
helligdage lukket