Vælg en side

Lidt om fjernbetjening af bilvarmere

Telefonbetjening af bilvarmere

På ganske få år, har telefonbetjeningen stort set udkonkurreret/erstattet de tidligere meget brugte fjernbetjeninger. Fordelene er mange. Telefonbetjeningen er i dag billigere end en fjernbetjening. Rækkevidden er i princip ubegrænset. Betjeningen lettere end fjernbetjening. Der findes app til Android og Iphone.

Systemet fungerer således

Der monteres en modtagerenhed samt en start – stop knap i bilen. I denne isættes et SIM kort med et telefonnummer. Dette nummer kodes ind i brugeren eller brugernes mobiltelefoner (Max. 5 brugere). Nu er det blot at kalde nummeret frem, ring op og varmeren starter. Lydskift (bibbene) i telefonen indikerer at varmeren er startet. Stop varmeren på den røde (tænd/sluk) knap i bilen eller ved en ny opringning. Man kan også sende en SMS til bilen for at starte varmeren på et ønsket tidspunkt (op til 23 timer frem i tiden), og eventuelt få en SMS tilbage om status, temperatur i bilen m.m.

Eksempeler:

Almindelig start af varmer

Start varmeren kl. 6.30

Forespørg på temperatur

 

+ Rækkeviden, rækker altid.
+ Ingen løs senderenhed (der kan blive væk) i lomme eller taske.
– Et ekstra sim-kort.

Vi anbefaler et SIM-kort med abonnement.

Alternativt et taletidskort. Men det skal optankes eller fornyes.

Fjernbetjeninger:

Disse er næsten helt gået af mode. Men bruges dog fortsat særlig af dem, der parkerer lige uden for hjemmet og arbejdspladsen og som ikke vil betale det (beskedne) opkaldsgebyr, der jo er ved telefonbetjening (samt evt. abonnement for SIM-kort). Findes i 2 varianter. En enkel type R, hvor man, med tryk på 2 knapper, tænder varmeren. Lysindikering viser, om man har kontakt til bilen eller er for langt væk.

En mere avanceret type R+ med display. Her kan man foruden starte varmer direkte, få information om temperatur i bilen, indstille varmeren til start op til 7 dage frem m.m.

Begge modeller har en tænd/sluk knap inde i bilen, hvor man typisk slukker, når man sætter sig ind. Men den kan også bruges til direkte start ved f.eks. kundebesøg, ophold på resteplads etc.

+ Relativ let betjening.
– rækkeviden fra 300 m til max 1000 m under optimale forhold.
– man skal have en senderenhed i lommen eller tasken (den kan forsvinde, ryge til vask etc. og en ny sender koster mere end en billig mobiltelefon).
– Senderenheden skal have et nye batteri ca. hvert år.

Fælles for både telefonbetjening og fjernbetjening er, at der monteres en modtagerboks inde i bilen oppe under instrumentpanelet. En antenne føres fra boksen op i forrudens gummiliste. En lille diodelampe, der lyser når varmeren er tændt, (og som også er start/stop knap) sættes, diskret, i instrumentpanelet. Monteringstiden er den samme for begge alle typer betjeninger.

Betjening med ur.

Den billigste måde at betjene sin bilvarmer er stadig ”bare” at have et timerur, kom man så indstiller, når man forlader bilen. Findes i en simpel 24 timers variant,- meget nem at betjene, samt i en mere avanceret 7 døgns udgave,- noget vanskeligere at betjene.

KJØLLER

Hørskætten 6C
2630 Tåstrup

+45 35 82 95 00

Fra og med
mandag den 22. juni
er der åbent
mandag til torsdag 10 -16.30,
fredag, lørdag, søndag &
helligdage lukket