Vælg en side

Forvarmning af chaufførkabine og motor er som på en stor personbil med en 5 kW vandvarmer. Se under personbiler. Priser, montering og betjening er også som på personbiler.

Er ønsket / kravet opvarmning af varekassen / passagerrummet i minibussen kræves der ekstra varme bagi vognen.

EKSTRA VARMEAPPARAT

Den traditionelle løsning er at montere et ekstra (vand) varmeapparat bag i vognen, som sættes i serie med bilens varmeapparat i forenden. Når bilen kører, tændes blæseren i det ekstra apparat, så der også bliver varmt bagi. Har bilen ekstra varmer til forvarmning, tilsluttes også til denne varmer så både motor, chaufførrum og kassen / busrummet er varmt ved start.

Har bilen / bussen en traditionel diesel eller benzinmotor er et ekstra varmeapparat stadig en god ide. Priser på ekstra varmeapparater og monteringsdele hertil: Se på “siden”.

I en stor HØJ kasse/bus anvendes et 8-10 kW varmeapparat. I en mindre LAV kasse/bus kan 4-5 kW benyttes. Flere små apparater til jævn fordeling af varmen benyttes ofte i Mobil Home o.l.
Blæserne bør have minimum 2 trin (hastigheder) eller trinløs styring.

LUFTVARMERE TIL VAREKASSE I MINIBUS. ( Se prislisten ).

Biler med nye energirigtige dieselmotorer har IKKE overskudsvarme til et ekstra varmeapparat bagi,- heller ikke selv om bilen er forsynet med en tilsatsvarmer eller parkeringsvarmer. Her monteres en separat dieselvarmer nede på gulvet bag i bilen.

I en stor HØJ kasse/bus bør varmeren være pa ca. 4 kW og i en mindre LAV bil på ca. 2 kW. Brændstofvarmerne reguleres i dag ved hjælp af en sensor (termostat) over en reguleringsenhed. Tidsur / fjernbetjening kan også tilsluttes for forvarmning før start.

Obs.! De varmeefekter i kW (størrelser) som opgives i vejledninger/prospekter kommer ofte fra Midteuropa. I vort koldere og mere blæsende klima bør ovennævnte effekter benyttes.

Både ekstra varmeapparater og varmere bør placeres helt bag i bilen bl.a. for at lave varmemur ved af- og pålæsning (lifte), men også for at give jævn varmefordeling. Sættes den ekstra varmekilde lige bag chaufføren eller væggen til chauffør vil der kunne opstå en “kuldemur” midt/bag så de bagerste passagerer eller værktøj/vare har det koldt, medens den forreste del af rummet ( ca. 2/3) er dejlig varm.

PARKERINGSVARME DØGNET RUNDT ( WEEKEND) I VAREKASSE.

Der er IKKE energi/strøm nok i en bil til at holde en varekasse / minibus varm ved hjælp af en diesel- eller benzin varmer, -heller ikke bare frostfri.

Eneste løsning er at bilen natparkeres i nærheden af en 230 V stikkontakt, så der kan trækkes et kabel til ind i bilen, som så holdes varm/frostfri ved hjælp af en el-olieradiator eller en moderne varmeblæser af halvledertypen (kaldet keramikvarmer). ALDRIG et gammeldags apparat med rødglødende tråde med en blæser bag.

PAS PÅ: 230 V til, og ind, i bilen SKAL laves rigtigt. Kablerne til bilen skal være kraftige s.k. byggeplads kabler (3×2,5,mm).Stik på bilen og inde i bilen skal være af god kvalitet, CEE e.l. Kabeltromler og almindelige stik går ikke af sikkerhedsmæssige hensyn. Spørg os gerne.

KJØLLER

Hørskætten 6C
2630 Tåstrup

+45 35 82 95 00

Fra og med
mandag den 22. juni
er der åbent
mandag til torsdag 10 -16.30,
fredag, lørdag, søndag &
helligdage lukket